vrijdag, 08 maart 2019 16:30

Eerste All Martial Arts Toernooi Houten

Op 31 maart zal er voor het eerst in Houten een All Martial Arts toernooi plaatsvinden. Het All Martial Arts Toernooi is een demonstratietoernooi voor beoefenaars van alle vechtstijlen uit Houten en omgeving.

Vanaf 12.00 uur strijden 100 deelnemers van vier vechtkunstscholen en uit vijf verschillende vechtstijlen tegen elkaar om de prijzen in verschillende disciplines.

Er worden kata (gevechtslopen) gedemonstreerd, zowel individueel als synchroon. Een synchroon team bestaat uit 3 personen, of uit een ouder en een of meerdere kinderen uit hetzelfde gezin. Daarnaast zijn er demonstraties in self-defence. Hierin wordt een persoon aangevallen door een of meerdere andere personen en laat hij of zij zien hoe hij zich hiertegen verweert.

Het All Martial Arts Toernooi is een initiatief vanuit de samenwerkende budo sport organisaties en Sportpunt Houten.  De deelnemende scholen zijn Action Kenpo Karate Houten, Atarashii (karate), Taekyon Houten (taekwondo) en More Chi Martial Arts (Shaolin Kempo en How Chuen Kung Fu).

Mocht het toernooi dit jaar succesvol zijn, dan is het de bedoeling er een jaarlijks evenement van te maken. Met het oog hierop strijden de deelnemers niet alleen om  individuele prijzen in de poules, maar de school die met haar deelnemers de meeste punten binnensleept wint daarmee ook de wisselbeker voor de beste school.

Ben jij benieuwd wat het betekent om een vechtkunst te beoefenen en wil je mooie en spectaculaire demonstraties van de vechtkunsten zien? Kom dan langs op 31 maart in sporthal De Kruisboog vanaf 12 uur. De toegang is gratis!