vrijdag, 15 maart 2019 21:22

Robots en apps voor ukkies in de Bibliotheek

Op woensdag 27 maart van 14.00 tot 16.00 uur organiseert de Bibliotheek Houten-Centrum een middag rond mini-robots, apps en andere media voor ukkies. (Groot)ouders, kinderen en andere belangstellenden kunnen zo binnenlopen.

De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Bezoekers en bezoekertjes zetten op een speelse manier hun eerste stappen in het programmeren van minirobots. Ze krijgen eerst een korte uitleg over minirobots en hoe die werken. Daarna gaan ze zelf aan de slag met het maken van een parcours voor de minirobots.

Welke opdrachten moet je geven om de robot van A naar B te krijgen?
Deze activiteit is geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar. Een mooie gelegenheid voor (groot)ouders om samen met hun (klein)kind deze nieuwe wereld te verkennen. Individuele deelnemers zijn ook van harte welkom.AppLab voor (groot)ouders
Met de interessante en leuke tips over apps voor ukkies van de media/leesadviseurs van de Bibliotheek kunnen (groot)ouders een spetterende digitale start maken voor en samen met hun (klein)kind.

De Media Ukkie Dagen: van speen tot game
Deze middag loopt vooruit op de Media Ukkie Dagen, van 29 maart t/m 5 april. Hierin krijgen ouders en andere opvoeders antwoord op vragen over mediaopvoeding. Wat zijn goede apps, games en video’s voor jonge kinderen? Wat kunnen ouders hun dreumes, peuter of kleuter nu al leren over het omgaan met media?

Meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/mediawijsheid