donderdag, 28 maart 2019 09:44

Babyboom in geboortebos Nieuw Wulven

Binnen bos Nieuw Wulven komt een geboortebos voor nieuwgeboren kinderen in de provincie Utrecht. Ouders kunnen een geboorteboom kopen en deze planten voor hun kindje tijdens een gezamenlijke plantdag in het najaar van 2019.

Zo bouwt de babyboom in geboortebos Nieuw Wulven aan een groene toekomst voor kinderen in Utrecht. De actie loopt van 28 maart tot 1 oktober 2019. Het geboortebos wordt een sfeervolle plek met een centrale boom en bank, omringd door 190 jonge bomen. Het geboortebos is een initiatief van Staatsbosbeheer en de provincie Utrecht.

Geboorteboom
Een geboorteboom staat symbool voor het recht van ieder kind recht om op te groeien in een groene, gezonde wereld. Een blijvende herinnering die meegroeit met het kindje in de provincie waarin hij of zij is geboren. Ouders kunnen een geboorteboom kopen à € 30,- voor kinderen geboren in de periode juni 2018 t/m september 2019. Hiervoor krijgen zij vermelding van naam en geboortedatum op een paneel in het geboortebos, een uitnodiging voor de gezamenlijke plantdag, een certificaat en een excursie met de boswachter. Daarnaast kunnen ouders met hun kinderen het geboortebos op ieder gewenst moment bezoeken en met eigen ogen zien hoe de jonge boom en het geboortebos net als hun kindje, groeit.

De provincie Utrecht draagt bij aan de aanleg en het onderhoud van het toekomstig geboortebos. Het ligt op circa 900 meter afstand van het speelbos Nieuw Wulven, op het grensgebied van de gemeenten Houten en Bunnik. De boswachter heeft het bosvak gereed gemaakt voor aanplant van jonge bomen die goed in het gebied kunnen gedijen: oerhollandse soorten als wintereik en linde. Het nieuwe leven wordt gevierd tijdens een plantdag in het najaar van 2019. Dan kunnen alle deelnemers samen met betrokkenen de jonge bomen planten.

Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/geboortebosnieuwwulven