maandag, 01 april 2019 18:22

Opgewekt Houten realiseert zonnedak op sporthal de Wetering

De realisatie van een zonnedak op sporthal de Wetering is in volle gang. De sporthal is eigendom van de gemeente Houten, die het dak voor 15 jaar -de duur van dit postcoderoosproject- ter beschikking stelt aan Coöperatie Opgewekt Houten.

Naar verwachting wordt dit het project in juni opgeleverd waarmee weer een belangrijke stap gezet wordt naar een duurzame energievoorziening in Houten door lokale inzet. De organisatie en coördinatie zijn in handen van Coöperatie Opgewekt Houten. Inwoners van Houten woonachtig in postcodegebied 3991 t/m 3995 kunnen meedoen in dit project door lid te worden en  participaties in het zonnedak te nemen.  Over de elektriciteit die op deze manier wordt opgewekt hoeven de deelnemers dan geen energiebelasting meer te betalen. Zo kunnen zij hun stroomkosten verlagen en tegelijkertijd bijdragen aan de energietransitie. Deelnemers zijn geheel vrij om te kiezen met hoeveel participaties ze willen meedoen. Een participatie kost € 300 - en de terugverdientijd is minder dan 10 jaar.

Er zijn nog circa 60 participaties in de aanbieding. Er kan worden ingetekend via de website van de coöperatie www.opgewekthouten.nl, of door een mail te sturen naar de coöperatie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Inschrijving gaat op volgorde van aanmelding.