maandag, 08 april 2019 17:17

8 mei 2019 Vrijheidscafé Doe mee met 75 jaar vrijheid in Houten!

In 2019 en 2020 vieren we dat Nederland 75 jaar geleden is bevrijd en dat we sindsdien in vrijheid leven. Tussen 31 augustus 2019 en 24 oktober 2020 organiseren tal van landelijke, regionale en lokale partijen door heel het land herdenkingen, vieringen, tentoonstellingen en andere activiteiten.

Ook in Houten willen we meedoen. Hoe? Dat bepalen inwoners, organisaties en bedrijven zelf. De drie initiatiefnemers – Comité 4 en 5 mei Houten, Aan de Slinger en de gemeente Houten – roepen iedereen op activiteiten rond het thema 75 jaar vrijheid te organiseren. Dat kunnen volledig nieuwe initiatieven zijn. Of bestaande activiteiten die nu in een ‘75 jaar vrijheid-jasje’ worden gestoken. Hoe meer activiteiten, des te beter. En daarbij maakt het niets uit of een initiatief groots en meeslepend is of juist kleinschalig of ingetogen.

Vrijheidscafé: voor inspiratie en motivatie Om te inspireren en motiveren is er op woensdag 8 mei 2019 in Theater Aan de Slinger een Vrijheidscafé. De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die aan het vrijheidsjaar wil meedoen of iets wil organiseren rond het thema 75 jaar vrijheid. 

Zoek je inspiratie voor een nieuw initiatief? Wil je aansluiten bij een activiteit waar anderen al mee bezig zijn? Of ben je op zoek naar medestanders voor jouw idee? Kom naar het Vrijheidscafé en laat de aanwezige deskundigen jou op weg helpen.

De avond is bedoeld voor:
- Mensen met een idee voor een activiteit rond het thema 75 jaar vrijheid die zelf aan de slag willen en een beetje ruggensteun kunnen gebruiken;
- Mensen die best mee zouden willen doen, zich bij een initiatief zouden willen aansluiten, maar nog niet weten hoe of wat;
- Mensen en organisaties die al bezig waren met activiteiten, die ze nu willen laten aansluiten op het thema 75 jaar vrijheid;
- Mensen en organisaties die op een andere manier iets voor de initiatieven zouden kunnen betekenen: financiers, planversterkers, facilitators.

Aanmelden Het Vrijheidscafé (inloop 19.30 uur, einde 21.30 uur) belooft een nuttige en leerzame avond te worden.
Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Heb je al ideeën, een specifieke vraag voor advies of heb je juist ondersteuning in de aanbieding? Geef dat aan bij je aanmelding. Dan kan de organisatie daar rekening mee houden.

Vragen over het Vrijheidscafé of het Vrijheidsjaar? Mail ze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..