maandag, 15 april 2019 13:06

Welke scouts gaan naar Baarn voor interessekamp tijdens Pasen

Tijdens Pasen komen er een kleine 400 scouts op kamp in Baarn. Zij doen dit tijdens de zogenaamde HIT (hikes, interessekampen en trappersexpedities), waarbij ze kiezen voor een kamp dat past bij hun interessegebied. Iedereen tussen de 5-88 jaar kan een kamp kiezen dat bij hen past.

Op het kamp ontmoeten ze scouts vanuit heel Nederland voor een gezellig weekend.Baarn is één van de zeven plekken in Nederland waar kampen worden georganiseerd. Naast Baarn is er ook in Alphen (NB), Dwingeloo, Harderwijk, Heerenveen, Mook en Zeeland genoeg te doen. In Baarn worden er tijdens Pasen zes verschillende kampen georganiseerd, die variëren van een Wie is de Mol-kamp tot een welpen-ouder avonturenkamp.

HIT
De HIT is het enige Scoutingevenement waarbij de scout zelf kan kiezen wat voor avontuur hij of zij gaat beleven. Dat kan bijvoorbeeld een hike zijn: je loopt, fietst, vaart of rijdt daarbij een route door de omgeving, en komt ondertussen verschillende posten tegen. Of je kiest voor een interessekamp: je leert er bijvoorbeeld kamperen, paardrijden, koken, EHBO of je beleeft een spannend avontuur rond een themaverhaal. En wie van een echte fysieke uitdaging houdt, kan kiezen voor een trappersexpeditie waarbij je conditie en je uithoudingsvermogen flink op de proef worden gesteld. Iedereen tussen de 5 en de 88 die lid is van Scouting Nederland kan zich voor een HIT inschrijven; alleen, per koppel of met een groep.

www.scouting.nl