maandag, 29 april 2019 17:37

Programma 4 en 5 mei

Hieronder staat het complete programma op 4 en 5 mei van de gehele gemeente Houten.

Programma 4 mei
Op 4 mei bezoekt het 4 en 5 mei Comité Houten ‘s middags samen met een vertegenwoordiging van het college van B&W van de gemeente Houten,  jongeren en jongerenwerkers van van Houten&co de oorlogsgraven in Schalkwijk en Tull en ’t Waal en het monument in ’t Goy. Inwoners van de gemeente Houten zijn van harte uitgenodigd om mee te gaan.

’s Avonds is er om 19.00 uur een herdenkingsbijeenkomst in de RK-kerk aan de Loerikseweg. Tijdens de bijeenkomst spreekt dr. Jerfi Uzman, universitair hoofddocent Recht, Economie, Bestuur en Organisatie aan de Universiteit Utrecht.
Vanaf 19.45 uur vindt de Nationale Herdenking op ’t Plein in Houten plaats. Ook in Schalkwijk, bij het Monument, is vanaf 19.30 uur een bijeenkomst. Iedereen is uitgenodigd om bij de verschillende herdenkingsmomenten ook zelf bloemen te leggen.

Om 21.00 uur speelt Bert Vos en Shtetl Band Amsterdam/Klezmer Society in Theater aan de Slinger, in het kader van Theater na de Dam. Daarnaast is er dit jaar om 21.00 uur ook een Herdenkingsconcert door projectkoor Adveniat Musica in de RK-kerk.Theater na de Dam. Tijdens Theater Na de Dam spelen gelijktijdig in Nederlandse theaters meer dan tachtig voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar organiseert Theater aan de Slinger voor de tweede keer in samenwerking met het 4 en 5 mei Comité Houten ook een voorstelling. In de grote zaal van Theater Aan de Slinger speelt Bert Vos en Shtetl Band Amsterdam/Klezmer Society. Kaarten à € 10,00 zijn verkrijgbaar aan de kassa en via de website van het theater.

Programma 5 mei
Op het Rond is er tussen 12.00 en 20.00 een bevrijdingsfeest met live bands. Dit bevrijdingsfeest is een initiatief van Mango’s café en Grand Café / Bistro Heren van Houten.
Om 18.30 uur ontsteekt burgemeester Wouter de Jong het bevrijdingsvuur op het Rond. Leden van Scouting Schonauwen brengen het bevrijdingsvuur in de nacht van 4 op 5 mei voor de 17de keer lopend vanuit Wageningen naar Houten.

Alle tijden op een rijtje:
4 mei:
’t Goy:           14.45 uur bij de Goyerbrug, hoek Goyerdijk en Nachtdijk
Schalkwijk:   15.15 uur begraafplaats De Brink
                      15.35 uur begraafplaats RK-kerk
Tull en ’t Waal:  16.00 uur begraafplaats
Houten:         19.00 uur herdenkingsbijeenkomst in de RK-kerk aan de Loerikseweg
Houten:          vanaf 19.45 uur Nationale Herdenking op het Plein in het Oude Dorp
Schalkwijk:    vanaf 19.30 uur Nationale Herdenking bij het Monument
Houten:         21.00 uur Voorstelling Theater na de Dam in Theater aan de Slinger
Houten:         21.00 uur Herdenkingsconcert in RK-kerk door projectkoor Adveniat Musica

5 mei:
Houten:  12.00 – 20.00 uur bevrijdingsfeest op het Rond
                18.30 uur aankomst bevrijdingsvuur en ontsteken van het vuur door burgemeester Wouter de Jong Vlagprotocol 4 mei

Op de avond van 4 mei hangen in Nederland de vlaggen halfstok, van 18.00 uur tot zonsondergang.