maandag, 24 juni 2019 11:38

Leerlingen begraven tijdscapsule tijdens feestelijke bijeenkomst ‘Buitenoever’ Tull en ’t Waal

Op donderdag 20 juni is feestelijk stilgestaan bij de realisatie van de woningen aan de Kerkebogerd 29 als onderdeel van het project Buitenoever in Tull en ’t Waal. Het die momenteel in volle gang is. Naar verwachting worden de woningen eind 2019 door Dura Vermeer opgeleverd.

Het dorp telt momenteel zo’n 250 woningen maar met de bouw van deze nieuwbouwwoningen komen daar in één klap 29 (en daarna nóg eens 13) woningen bij.

De feestelijke bijeenkomst werd afgetrapt in het naastgelegen cultureel centrum ‘t Gebouw’. De toekomstige huiseigenaren, medewerkers van de gemeente Houten én leerlingen van nabijgelegen basisschool de Mozaïek werden ontvangen door Wethouder Hilde de Groot. De uitbreiding van de wijk Buitenoever is belangrijk voor bewoners van Tull en ‘t Waal.
Na het welkomstwoord was het tijd voor de officiële handeling. Er werden vlaggen gehesen en door kinderen van basisschool Het Mozaïek een tijdcapsule ingegraven gevuld met mooie verhalen, herinneringen en foto’s. Wanneer de tijdscapsule weer opgegraven wordt en door wie is nog even de vraag. Dat bewoners en kinderen van de basisschool over een aantal jaren met mooie herinneringen terugdenken aan dit moment, is zeker.