donderdag, 27 juni 2019 16:44

Rolstoelers gezocht voor padel bij de Doordraaiers

Tennisvereniging de Doordraaiers is een zoektocht gestart naar mensen in een rolstoel die willen kennismaken met padel. De padelbanen bij de Doordraaiers zijn geschikt voor rollers, de ingang van de banen is middels een deur verbreed en het tennispark is goed bereikbaar en rolstoel toegankelijk.

De vereniging wil dan ook graag wekelijks padel aanbieden aan (jong)volwassenen die voor sport afhankelijk zijn van een rolstoel.

Om mensen kennis te laten maken met padel, bieden de Doordraaiers gratis drie proeflessen aan. De vereniging heeft Ronny van Langendonck, een trainer van de Nederlandse Padelbond, bereid gevonden om de eerste lessen te komen verzorgen. Hij heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van rolstoelers bij het spelen van padel. Padel is een racket- en een balsport en is een mix van tennis en squash. Sportpunt Houten, de sportorganisatie in Houten, en tennis- en padelvereniging de Doordraaiers hebben de handen ineen geslagen en willen het rolstoelpadel een mooi podium geven in Houten en omgeving.

Sportpunt Houten is tevens bezig met een onderzoek naar het aangepast sporten voor mensen met een lichamelijke beperking en is dan ook op zoek naar rolstoelers die hieraan mee willen werken en meer willen vertellen over hun beweegpatroon.

1e Open NK Padeltoernooi voor rollers
In het weekend van 14 en 15 september aanstaande wordt bij de Doordraaiers het allereerste open Nederlands Kampioenschap padeltoernooi voor rollers georganiseerd door de Nederlandse Padelbond. Omdat rolstoel padel nog een relatief jonge sport is en in Nederland nog weinig rollers actief zijn, hebben de Doordraaiers de ambitie om enkele rollers aan dit toernooi te laten deelnemen. De regels voor het rolstoelpadel zijn hetzelfde als die in het rolstoeltennis.

Meer informatie opvragen of je interesse kenbaar maken kan via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meewerken aan het onderzoek van Sportpunt Houten kan middels een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..