vrijdag, 20 september 2019 17:55

Danstheaterproject De Vlinder: dansen, musiceren, fotograferen of beeldend werken. Doet u mee?

De Vlinder is een danstheatervoorstelling door Houtenaren van 65 jaar en ouder. Over Houten vroeger, en Houten nu. Over de snelle groei van dorp naar stad. De deelnemers gaan tot en met mei 2020 wekelijks dansen, musiceren, beeldend werken of fotograferen.

Hun inbreng is de inspiratiebron voor de voorstelling. Samen maken ze de voorstelling die in mei 2020 drie keer plaatsvindt. “We hebben al veel enthousiaste Houtenaren die zich hebben aangemeld, maar er is zeker nog plek. Zowel beginners als gevorderden zijn van harte welkom. Wij verwelkomen iedereen met koffie en koekjes en gaan gezellig samen aan de slag”, vertelt Ellis Scheppink van Aan de Slinger.

‘Ik verheug mij ontzettend op het dansen en het ervaren van muziek. Bovendien leer ik mensen kennen. Je leert vertrouwen op je kunnen. En toewerken naar de voorstelling is heerlijk spannend. Ik heb er ontzettend veel zin in!’ Houtenaar Wanda de Jong heeft zich al opgegeven als deelnemer aan het project De Vlinder. Aanmelden is nog mogelijk in september. Geïnteresseerden zijn ook welkom op dinsdag 1 oktober, bij de start van de repetities: de kick-off!

Om tot die onvergetelijke voorstelling te komen, worden de deelnemers begeleid door het artistieke team: Ireen Kurvers en Liesbeth Osse (dans en dramaturgie), Dorothé Arts (beeldend), Paul van der Klei (fotografie) en Fredrike de Winter (muziek). “Met de dansgroep gaan we dansen op heerlijke muziek. Danservaring is niet nodig, enkel zin om te dansen”, aldus een enthousiaste Ireen. Deelnemers die graag met hun handen bezig zijn, treffen Dorothé als beeldend kunstenaar. "We bedenken, ontwerpen en maken beeldend werk met materialen naar keuze. Het wordt verwerkt in de voorstelling.‘’ Ook het werk van de fotografiegroep komt terug in de voorstelling. Docent Paul voegt toe: “We gaan vooral heel veel oefenen, uitproberen, experimenteren. Hoe beter je je camera leert gebruiken, hoe meer je ziet.” Tot slot licht Fredrike toe: “De muziekgroep maakt kennis met heel veel nieuwe klanken, ritmes en muziek. We gebruiken bestaande muziek en gaan ook improviseren. Je eigen instrument meenemen mag natuurlijk ook.”

Aan de Slinger (De Slinger 40 Houten) is het bruisende centrum van dit project. De wekelijkse repetities zijn op dinsdag onder leiding van het artistieke team. Het project wordt afgerond met drie voorstellingen in Aan de Slinger: op zondag 10 mei (matinee), donderdag 14 mei en vrijdag 15 mei.

DOET U MEE?

Woont u in Houten, bent u 65 jaar of ouder en spreekt het project u aan? Neem dan contact op met Angela de Vogel of Fleur Esmeijer van ‘van Houten&co’ via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 030 – 7001 500.