maandag, 21 oktober 2019 09:49

Omroep Houten bestaat 10 jaar!

10 jaar geleden werd Omroep Houten opgericht. In de afgelopen jaren is Omroep Houten enorm gegroeid. Om het jubileum met heel Houten te vieren heeft de omroep een documentaire gemaakt, ‘Typisch Houten’.

In 2009 werd de omroep opgericht door Arthur Vierboom, Ger Kroes en Jocko Rensen. In het begin was de lokale omroep van Houten vooral gefocust op het maken van Houtense verhalen, gemaakt door enthousiaste vrijwilligers met een flipcamera.
De omroep groeide sindsdien hard. Het aantal vrijwilligers nam toe en in 2013 lanceerde de Omroep Houten haar eigen radiozender, Houten FM! De zender bleek een verbindende factor voor Houten te zijn. Ook op het gebied van video’s en evenementen heeft Omroep Houten enorme stappen gemaakt.

Hoofdredacteur Gerard Hurkmans is enthousiast over de toekomst, ‘mede door de snelle technologische ontwikkelingen ziet Omroep Houten veel kansen om inwoners uit Houten nog meer te bereiken. Dat doen we nu al via onze website en HoutenFM, maar ook via onze sociale media. Facebook, Instagram en YouTube zijn steeds belangrijker geworden om de 'Houtenaar' te bereiken.
Cadeau:

Ter gelegenheid van 10 jaar Omroep Houten, wilde de omroep graag een cadeau geven aan de inwoners van Houten. In een korte documentaire zijn we op zoek gegaan naar ‘Typisch Houten’. In gesprekken met Houtenaren (import) en Houtenezen (hier geboren) probeert de omroep boven tafel te krijgen wat vandaag in onze stad 'typisch Houten’ is. Tijdens deze speurtocht spreekt zij met mensen als Robert Derks, de stedenbouwkundige die Houten bedacht heeft, Gijs van Leeuwen, oud raadslid en fractievoorzitter voor de SGP in Houten en Aleid Groothoff die nieuwe Houtenaren helpt zich thuis te voelen in Houten. Ook andere oude en nieuwe inwoners van de stad geven hun mening. Zo wordt ook de nieuwe burgermeester - als nieuwe inwoner - bevraagd over zijn eerste indrukken.

Bekijk de documentatie: https://www.omroephouten.nl/typisch-houten/