donderdag, 07 november 2019 10:55

Project Snuffelfiets!

Op 14 november start in Houten Project Snuffelfiets. In dit project wordt - met een mobiele sensor die op de fiets wordt gemonteerd – de kwaliteit van fietsroutes gemeten.

De sensor doet elke 10 seconden een meting. Zo worden routing, luchtvervuiling (fijnstof) en kwaliteit van het wegdek (hobbels en gaten) geregistreerd.

De verzamelde data kunnen worden gebruikt voor uitgebreide analyses die weer aan de basis staan voor o.a. (fiets)routeplanners, luchtkwaliteitsmaatregelen en hitte-stressplannen. Vandaaruit kan weer nieuw beleid gevormd worden om de leefbaarheids- en duurzaamheidsdoelstellingen te behalen!

Zou je mee willen doen?

Het is heel makkelijk. Door te fietsen verzamel je data en als er veel fietsers meedoen komt er veel informatie beschikbaar over een grote hoeveelheid verschillende locaties en tijdstippen en komen we gezamenlijk tot nieuwe inzichten. Dat is pas echt “smart”!
Kom – als je mee wil doen – op 14 november om 13:00 uur naar de startbijeenkomst, in de raadzaal van het gemeentehuis. Bij deze ‘kick off’ – met o.a. wethouder Hilde de Groot - wordt informatie gegeven en worden ook de sensoren (meetkastjes) uitgedeeld.

De bijeenkomst duurt tot ongeveer 15:00 uur.

Van tevoren aanmelden hoeft niet maar mag wel; met een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.