woensdag, 20 maart 2013 14:57

NLdoet in Houten succes: vele handen maken licht werk

Wethouder, burgemeester en vrijwilligers aan het werk tijdens NLDoet Wethouder, burgemeester en vrijwilligers aan het werk tijdens NLDoet Paul van der Klei

Afgelopen weekend was het weer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook in Houten waren bedrijven, maatschappelijke organisaties, gemeente, scholen en kerken actief om in een van de 26 projecten hun steentje bij te dragen.

Het NLdoet weekend startte om acht uur met een heerlijk ontbijt in eetcafé ’t Atelier. Burgemeester Boekhoven sprak alle aanwezigen toe en gaf Houten een compliment omdat er binnen de gemeente zoveel voor elkaar gedaan wordt. Als we elkaar blijven opzoeken, dan blijven we elkaar ook vinden, sprak hij enthousiast. Daarna was het de eer aan wethouder Teeuwen die de NLdoet Award mocht uitreiken aan medewerkers van het Wellant College. De reden: de school is erg maatschappelijk betrokken en weet op een enthousiaste en inspirerende manier jong en oud te verbinden.

Na het officiële gedeelte was het tijd om aan de slag te gaan. Burgemeester en wethouder gingen samen met twee bestuursleden van het Platform op pad om een aantal projecten te bezoeken. Het Platform Maatschappelijk Ondernemen, organisator van NLdoet in Houten kijkt met een tevreden gevoel terug op het weekend. Niels van Dongen, voorzitter: ‘Maatschappelijke betrokkenheid houdt niet op na een weekend. Gelukkig hebben we de komende maanden ook nog een aantal mooie projecten in het verschiet.’ Meer informatie: www.pmohouten.nl.

Read more https://www.houten.nl/nieuws/artikel/1662/