maandag, 06 januari 2020 12:44

23 dagen ijspret Rond on Ice zit erop!

foto's René van den Brandt foto's RenĂ© van den Brandt

Na 23 dagen Winterse gezelligheid op Het Rond zijn zondagavond de koelmachines uitgezet en kijken we terug op een fantastisch geslaagd evenement voor jong en oud! Met ruim 75 vrijwilligers heeft Rond on Ice de afgelopen drie weken voor veel schaatsplezier en huiselijke gezelligheid gezorgd.

Zowel voor jong als oud heeft Rond on Ice haar deuren geopend. Stichting Rond on Ice kijkt terug op een zeer geslaagde periode, waarbij verbinding centraal stond. Voor Houten, door Houten is het motto van Rond on Ice. Niet alleen op de ijsbaan is het de hele periode druk geweest ook in de Huiskamer van Houten was het vaak gezellig druk. Trots om te zien wat een draagkracht Rond on Ice binnen de regio heeft, want niet alleen binnen Houten bleek Rond on Ice geliefd, ook bewoners van omliggende Gemeenten hebben we mogen ontvangen.

In de eerste week hebben 1400 basisschoolleerlingen met de klas een uitstapje gemaakt naar de ijsbaan. In plaats van de wekelijkse gymles konden ze zich heerlijk uitleven op het ijs. Twee ouderen bezoeken van het Haltna Huis en Van Houten en Co aan de huiskamer van Houten. Nostalgische gezelligheid, rummikub op tafel, heerlijke warme chocomel en fleece dekens. Popkoor Elan van Koorcompany bracht met hun mooie repertoire de Huiskamer helemaal in Kerstsferen en veel kinderen konden met hun idolen Anna en Elsa op de foto. Daarnaast natuurlijk het vrij schaatsen, disco- en blacklight schaatsen waarbij er 23 dagen een gezellige bedrijvigheid is geweest op Het Rond. Ook de Rond on Ice curling competitie is dit jaar uitgegroeid tot 48 teams, die in 6 avonden streden om een plaats in de finale.

WINNAAR ROND ON ICE CURLING COMPETITIE
Op zaterdag 4 januari vond de Rond on Ice curling finale plaats. 16 teams streden om de felbegeerde gouden wisselbezem, curlingbeker en oorkonde. Na een gezellige avond volgde de uitreiking. Dit jaar mag Primera HTTC 1 de welverdiende titel Rond on Ice Curling kampioen 2019/2020 dragen.
Hartelijk dank aan alle Rond on Ice bezoekers namens Stichting Rond on Ice. Hopelijk tot volgend jaar!