donderdag, 16 januari 2020 10:57

Twee nieuwe Jeu de Boulesbanen bij Cultuurhuis Schoneveld

Middels een bewonersinitiatief is het Cultuurhuis Schoneveld twee nieuwe Jeu de Boulesbanen rijker! In totaal beschikt het wijkcentrum nu over drie prachtige banen waar met een grote groep mensen volop Jeu de Boules gespeeld kan gaan worden.

De komende weken zal er gestart gaan worden met spelen en zijn er op een aantal dagen wijkbewoners aanwezig die uitleg kunnen geven over het spelletje!

Door een succesvolle ONS-Fonds aanvraag door twee enthousiaste wijkbewoners is het gelukt om twee nieuwe Jeu de Boulesbanen aan te laten leggen voor het cultuurhuis Schoneveld en de al liggende baan op te laten knappen. Met ondersteuning van Sportpunt Houten en de gemeente Houten is het nu mogelijk om met een grotere groep mensen dit spel te spelen en gebruik te maken van de faciliteiten (toilet, horeca) die het wijkcentrum Schoneveld biedt. Een kopje koffie voor of na het spelen behoort dus zeker tot de mogelijkheden en moedigt beheerder Henny Jongerius zeker aan. De banen liggen in de openbare ruimte wat betekent dat ze voor iedereen toegankelijk zijn.

Iedereen die kennis wil maken met deze leuke buitenactiviteit, maar ook zij die al ervaring hebben met het spel zijn van harte welkom op een aantal kennismiddagen. Vanaf 29 januari zijn de twee initiatiefnemers Bertus Jansen en Gerard Meijs elke woensdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur aanwezig voor instructie en spelregeluitleg om een goede start mogelijk te maken (gedurende 4 weken). Zij zullen zorgdragen voor de organisatie en teamindeling en de wedstrijden begeleiden waar dit gewenst is. Er is genoeg ruimte om ook dan zonder begeleiding zelf een balletje te gooien. Afhankelijk van de belangstelling is het mogelijk dat er op meerdere dagdelen onder begeleiding gespeeld kan worden. Na verloop van tijd is het de bedoeling dat de deelnemers ‘zelf organiserend’ aan de slag gaan. Van de deelnemers wordt zo nu en dan wel verwacht dat waar nodig een handje wordt meegeholpen in het onderhoud van de banen (o.a. verwijderen onkruid).

Bent u nieuwsgierig geworden? Vanaf woensdagmiddag 29 januari 2020 van 14.00 – 16.00 uur bent u van harte welkom op de Jeu de Boulesbanen bij het cultuurhuis Schoneveld, Zonnehout 36. Zowel met de fiets als met de auto is deze locatie goed te bereiken en is parkeren gratis. Er zitten geen kosten verbonden aan deelname aan het Jeu de Boules. Neem wel uw eigen Jeu de Boulesballen mee! Mocht u deze nu niet hebben, dan heeft de organisatie een setje ballen voor u beschikbaar.

Wilt u meer informatie over het Jeu de Boules in Houten? Neem contact op met Jolijn Hoek-van de Giessen van Sportpunt Houten. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-2362480.