woensdag, 05 februari 2020 19:44

Help de ringslangen tijdens de gezinsochtend broeihoop omzetten

Op zaterdag 7 maart 2020 doorzoeken we de ingezakte broeihopen voor de ringslang naar lege ringslang eieren om zo te zien hoeveel ringslangetjes er vorig jaar geboren zijn.

Daarna zetten we de broeihopen weer opnieuw op zodat de ringslangen er hun eieren in kunnen leggen. Omdat er steeds minder natuurlijke gelegenheden zijn waar de ringslang haar eieren kunnen leggen helpen we hen zo een handje. Doe je mee?

Deze dag is bedoeld voor gezinnen met kinderen waarbij de kinderen centraal staan. We starten om 10.00 uur bij Landgoedwinkel Nieuw Slagmaat, Marsdijk 5 (achter Nieuw Wulven) waar jullie wat te drinken krijgen en er vertelt wordt over de ringslangen.

Daarna gaan we lege eieren zoeken en een broeihoop omzetten die bij het klompenpad van Boerderij Slagmaat en Nieuw Wulven ligt. Wij zorgen voor de materialen, doe rubber laarzen aan en neem je lunch mee. Ouders zijn zelf verantwoordelijk voor de kinderen.
Om 13.00 uur is de activiteit afgelopen. Voor volwassen en oudere kinderen organiseren we nog twee dagen broeihopen omzetten op zaterdag 21 maart en 28 maart.

Voor vragen en aanmelding voor deze dagen kun je mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..