dinsdag, 18 februari 2020 21:27

Nieuw: de Groene Prijsvraag

Het Duurzaamheidsfonds Houten lanceert in 2020 een nieuwe mogelijkheid voor Houtenaren om te verduurzamen: de Groene Prijsvraag! Wij zijn op zoek naar ideeën om bestaande Houtense woningen (huur of koop) energiezuiniger te maken.

Voor de twee beste ideeën heeft het fonds een hoofdprijs van € 10.000 en een tweede prijs van € 5.000.

Ook plannen voor het opwekken van duurzame energie in of rondom je huis zijn welkom. De prijs moet worden gebruikt om de ideeën echt uit te voeren.

Aan wat voor energiezuinige ideeën kun je denken? Bijvoorbeeld het huizenblok waarin je woont isoleren, of het vervangen van alle lampen in je buurtje door led. Je kunt ook denken aan het monteren van tochtwerende brievenbussen, of deurbellen op zonne-energie in je hele wijk. Misschien zonnepanelen op alle daken in je straat? Er is veel mogelijk en het is leuker, gemakkelijker en voordeliger als je het samen doet!.

Alle Houtenaren kunnen meedoen met deze wedstrijd. Als je maar een uitvoerbaar plan hebt voor minimaal 3 woningen. Mail je idee vóór 31 maart 2020 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De prijswinnaars worden bekend gemaakt in de laatste week van mei.

Het regelement van de prijsvraag vind je hier.