woensdag, 06 mei 2020 16:50

Quarantainer bij Het Haltna Huis in Houten

Op 7 mei 2020 is er een Quarantainer geplaatst bij ZorgSpectrum locatie Het Haltna Huis in Houten. De Quarantainer zorgt ervoor dat mensen hun dierbaren op een veilige manier kunnen ontmoeten in deze periode van coronacrisis.

Alle verpleeg- en verzorgingshuizen mogen sinds 19 maart geen bezoek meer ontvangen om bewoners te beschermen tegen het coronavirus. Die maatregel geldt ook voor Het Haltna Huis in Houten. In Het Haltna Huis zijn ook appartementen die door Viveste verhuurd worden aan bewoners die géén zorg nodig hebben. Deze bewoners mogen, net als de overige cliënten en bewoners van ZorgSpectrum, nu al enige weken geen bezoek meer ontvangen. Een vervelende situatie omdat ook zij nu verplicht in quarantaine zitten. Nu de Quarantainer is geplaatst kunnen mensen hun dierbaren weer ontmoeten.

De Quarantainer is een mobiele plek waar mensen elkaar, zonder dat er fysiek contact plaatsvindt, kunnen ontmoeten. In de huidige coronacrisis kan de quarantainer toch zorgen voor verbinding.
 De planning en coördinatie van alle bezoeken en het schoonmaken volgens de RIVM-richtlijnen na elk bezoek, regelt ZorgSpectrum.

De quarantainer is een mooie aanvulling op de al bestaande mogelijkheden om contact te hebben met dierbaren.