zondag, 30 augustus 2020 14:12

Doe mee met Burendag 2020

Op zaterdag 26 september 2020 viert Nederland voor de vijftiende keer Burendag. Voor dit jaar staan er in Houten al een aantal activiteiten op de kaart.  Dit jaar is Burendag wel net iets anders dan anders; we houden voldoende afstand en we vieren het op een veilige manier, voor de deur!

Voorgaande jaren was het steeds een groot nationaal feest. In 2019 deden in heel Nederland bijna 1 miljoen mensen mee! Samen ondernamen zij allerlei activiteiten die de buurt leuker maakten en hen nader tot elkaar brachten.

Meedoen is heel gemakkelijk en kan al door een koffiemoment te organiseren voor mensen uit de buurt. Daar is niet meer voor nodig dan wat tafels, stoelen, koffie en misschien wat lekkers.
Zet je stoel op straat en nodig je buren uit om hetzelfde te doen. Met wat drankjes en hapjes maak je het feest helemaal af. En voor je het weet, beleef je een onvergetelijke middag of avond. Burendag is het ideale moment om nieuwe mensen uit de buurt te leren kennen, maar ook om bij te praten met buren die je al jaren kent. Want het leven is een stuk aangenamer als je een goede band hebt met je buren.

Meldt je initiatief aan op www.burendag.nl en  www.burendaghouten.nl en je krijgt als aanmoediging een burendagpakket met koffie, bekertjes, een vlaggetjesslinger en een burendagbanner. Doe een briefje in de bus bij de buren en/of nodig ze uit via een buurt app. Succes gegarandeerd!

Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar in het vierde weekend van september gevierd. 

Bekijk alle activiteiten op https://www.burendag.nl/