vrijdag, 11 september 2020 17:55

Gluren bij de buren gaat door! AFGELAST

Fotograaf Jaap Kroon Fotograaf Jaap Kroon

Op zondag 4 oktober 2020 vindt de 14e editie van het festival Gluren bij de Buren plaats, helemaal coronaproof! Er zijn maar liefst 45 optredens in Houten en omgeving te zien, van singer-songwriters tot kunstworkshops.

En denk ook aan aanstormend talent op het gebied van theater, dans en spoken word. De toppers van het Café Theater Festival Utrecht en Fringe Festival komen. En natuurlijk laat veel talent uit Houten van zich horen!

Het programma is zeer divers. Wat dacht je van het Comedyhuis met Hans Gommer en de Kunstbende Utrecht Take-over op Boerderij Nieuwoord? Of luister naar de mooie literaire liedjes van StudioMedemens. Ga naar ‘Een Ode Aan’ van Afra Ernst, een bijzondere intieme dansvoorstelling, of neem een kijkje bij de theatervoorstelling ‘Das Totalmensch’ van Firma Frictie in Kasteel Vuylcop.

Gluren bij de Buren vindt plaats in heel Houten. De 45 locaties variëren van huiskamers tot cafés, theaterzalen en ateliers en bevinden zich in alle wijken van Houten. Pak de fiets en mis je juweeltjes niet, ook al zitten ze misschien nét voorbij de Rondweg!

Het gezelligste festival van Houten wordt om 12:30 uur geopend in de ‘Centrale Huiskamer’ op het Plein door de nieuwe wethouder Jan Overweg en een optreden van singer-songwriter Linde Schöne, Jong en oud vermaakt zich hier de hele middag met liedjes zingen bij de Graaicultuur en andere creatieve doe-dingen. Met een kopje koffie of lekkere broodje in de hand stippel je zo je vervolgroute uit langs de huiskamers. Of blijf lekker op het Plein en geniet van de bands in de muziekkiosk.

Publiek en coronamaatregelen
Huiskamers mogen naast de bewoners maximaal zes bezoekers ontvangen, dit is inclusief de artiesten. Echte VIP-optredens dus! Aan deze editie van het festival doen meer publieke locaties mee. Voor elke andere locatie dan huiskamers geldt de 1,5 meter regel, wat betekent dat het toegestane aantal personen varieert per locatie. Bij elke locatie vragen we onze bezoekers om zich in te schrijven en hun contactgegevens achter te laten. Samen maken we het mogelijk!

Bijdrage van bezoekers
Gluren bij de Buren is een gratis festival en zou niet kunnen bestaan zonder de bijdrage van haar bezoekers. In elke woonkamer staat een spaarvarken met een QR-code. Draag bij aan dit festival, dan zorgen we er samen voor dat we volgend jaar ook weer kunnen Gluren!

Bekijk het hele programma en alle locaties op www.glurenbijdeburenhouten.nl