dinsdag, 29 september 2020 11:33

Rookmelders redden levens

In heel Nederland zijn in oktober de Brandpreventieweken. Ieder jaar wordt dan voorlichting over brandveiligheid gegeven om slachtoffers van woningbrand te voorkomen. Dit jaar staat in het teken van ‘Rookmelders redden levens!’.

Heb ook jij al werkende rookmelders?
Driekwart van de Nederlanders heeft al rookmelders in huis. Belangrijk, want als je slaapt dan ruik je niets. Dus ook geen rook als er in je huis brand ontstaat. Daarom zijn werkende rookmelders van levensbelang!

Een werkende rookmelder kan je leven redden
Niet alleen de hoeveelheid rookmelders is van belang, ook de juiste plaatsing en het testen van je rookmelders is van levensbelang. Heb jij al eens getest of je jouw rookmelders in elke kamer van je huis kunt horen? Zorg dat de rookmelder in originele staat blijft, stofvrij is en een werkende batterij heeft of is aangesloten op netstroom. Dit en meer leer je de komende maand tijdens de Brandpreventieweken. Niet voor niets is een werkende rookmelder op elke verdieping van een nieuwbouwwoning verplicht en vanaf juli 2022 ook voor bestaande woningen. Test vandaag nog of jouw rookmelder thuis werkt. Het kan jouw leven en dat van jouw huisgenoten redden!

Vergroot eenvoudig de brandveiligheid thuis
Op de website www.rookmelders.nl vind je informatie over nut, noodzaak, soorten en plaatsing van rookmelders. In bouwmarkten in Nederland komen displays van een brandweerman te staan met meer informatie. Daar kan je ook rookmelders kopen. Volg Veiligheidsregio Utrecht op Facebook en Instagram om regelmatig tips te ontvangen en om te zien wanneer ons volgende Webinar over rookmelders is. Heb je vragen? WhatsApp VRU brandweer op 06 12 95 85 99, bel 088 878 1000 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zo vergroot je eenvoudig de brandveiligheid thuis.