zondag, 15 november 2020 13:29

Waardering mantelzorgers – 2020 een ‘bijzondere’ editie

Omdat de Gemeente Houten en Steunpunt Mantelzorg Houten weten hoe waardevol het is dat mensen voor elkaar zorgen, vindt jaarlijks de Waarderingsmarkt voor Mantelzorgers plaats. Een dag waarop de mantelzorger in het zonnetje wordt gezet.

Dit jaar kon er vanwege Covid-19 helaas geen fysieke waarderingsmarkt plaatsvinden. In plaats daarvan is Steunpunt Mantelzorg Houten druk geweest met het realiseren van een bezorgeditie. 

Op zaterdag 14 november hebben vrijwilligers en medewerkers van ‘van Houten&co’ en medewerkers van Gemeente Houten de waarderingspakketten persoonlijk bezorgd bij de mantelzorgers. Honderden mantelzorgwaarderingen, pakketten met producten van diverse Houtense ondernemers, zijn op veilige afstand thuisbezorgd. 

De Gemeente Houten spreekt graag haar waardering uit voor al die mantelzorgers die zich inzetten voor een naaste, iemand die zorg en/of aandacht nodig heeft. Burgemeester Gilbert Isabella en Wethouder Jan Overweg hebben dan ook zaterdag op de fiets de eerste waarderingspakketten langsgebracht bij mantelzorgers in Houten. Deze pakketten werden met enthousiasme ontvangen. Volgende week zaterdag 21 november zullen er wederom waarderingspakketten rondgebracht gaan worden.  

Steunpunt Mantelzorg
Steunpunt Mantelzorg Houten is een centraal aanspreekpunt voor iedereen uit de gemeente Houten die zorgt voor een (hulpbehoevende) ander. Zorgt u al langere tijd voor iemand met een chronische, lichamelijke of psychische ziekte, beperking of hoge leeftijd? En u doet dat omdat u veel om die persoon geeft? Dan bent u mantelzorger! Mantelzorg kan variëren van boodschappen doen, vervoer, een gesprek of huishoudelijke hulp tot 24 uur per dag intensieve zorg verlenen. 

Als mantelzorger kunt u bij het Steunpunt Mantelzorg terecht voor een luisterend oor, informatie en advies (bijvoorbeeld over voorzieningen of instanties), praktische hulp, cursussen en ondersteuning op sociaal en emotioneel gebied.

Steunpunt Mantelzorg Houten is een onderdeel van ‘van Houten&co’, Onderdoor 160, www.vanhoutenenco.nl.