dinsdag, 08 december 2020 14:05

Wethouder Jan Overweg zet tijdens de dag van de vrijwilliger Kees Visser in het zonnetje

Foto's René van der Brandt Foto's RenĂ© van der Brandt

Op 7 december 2020, de Nationale Vrijwilligersdag, brengt wethouder Jan Overweg (Jeugd, Gezondheid, Zorg en Welzijn) een bloemetje bij Kees Visser, een vrijwilliger van Stichting Kamers met Aandacht. Met dit bloemetje bedankt gemeente Houten symbolisch alle andere vrijwilligers in Houten voor hun onbaatzuchtige inzet voor anderen. 

Kees Visser biedt als vrijwilliger van Stichting Kamers met Aandacht een kamer aan een jongere die op eigen benen wil staan, maar nog niet geheel zelfstandig kan wonen. Het gaat om jongeren die eerder in een woongroep of pleeggezin woonden en vaak zelf een klein netwerk hebben. Dankzij vrijwilligers zoals Kees kunnen jongeren wel zelfstandig wonen en zich verder ontwikkelen naar een stabiel volwassen leven. En mocht het nodig zijn, dan kunnen ze terecht bij de vrijwilliger voor een praatje of praktische hulp. Ondertussen blijft de jongere ambulante begeleiding krijgen van zijn/haar vaste jeugdhulpverlener. Zo maakt de jongere een zachtere landing in het volwassen leven.

Heeft u ook een kamer over in huis en wilt u het voorbeeld van Kees Visser volgen? Bekijk dan de website www.kamersmetaandacht.nl.
Bezoek vrijblijvend een online informatiebijeenkomst en kijk of het ook iets voor u is.

20201207_005lrw3-txt.jpg20201207_010lrw3-txt.jpg