woensdag, 13 januari 2021 13:09

Asbest er af en zon erop

In 2021 wil de Coöperatie Duurzaam Eiland zich met het project ‘Asbest er af en zon op het dak’ hard gaan maken voor de opwek van meer zonne-energie van daken op het Eiland van Schalkwijk. 

Met de actie ‘Zon op Dak’ wil Duurzaam Eiland meerdere vliegen in één klap slaan: het Eiland asbestvrij, een bijdrage leveren aan de energietransitie en laten zien dat het Eiland van Schalkwijk haar verantwoordelijkheid neemt door alle daken van bedrijven en woningen die daarvoor geschikt zijn maximaal te benutten. 

Natuurlijk brengt de uitvoering van ‘zon op dak’ projecten financiële uitdagingen met zich mee: de asbestdaken zullen gesaneerd moeten worden en veelal zullen daken verstevigd moeten worden. Ook zijn er kosten verbonden aan de aansluiting op het net en project zelf. Om deze reden heeft CDE de gemeente Houten gevraagd om financiën beschikbaar te stellen. Daarnaast steekt Coöperatie Duurzaam Eiland zelf de handen uit de mouwen door bedrijven en particulieren fysiek te helpen waar dat kan door gratis ondersteuning en advies te geven om zo met vereende krachten tot een maatwerkoplossing te komen. 

Heb jij of weet jij een dak op het Eiland dat wel eens geschikt zou kunnen zijn voor dit project? Heb je ideeën, een plan of een vraag hierover? CDE hoort het graag en bekijkt graag samen de mogelijkheden. Meewerken aan een Duurzaam Eiland en/of aanmelden als gratis lid? Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.