maandag, 08 maart 2021 11:24

Gedicht gezocht

Het nieuwe herdenkingsmonument op het Plein in Houten krijgt weer een dichtregel erbij. Alle Houtenaren worden uitgenodigd om een gedicht te maken over vrede en vrijheid.

Daaruit kiest de Stichting voor Vrede en Vrijheid een dichtregel, die op de volgende tegel bij het monument wordt gegraveerd. 

Vorig jaar is het ‘Monument voor vrede en vrijheid’ op het Plein in het oude dorp in gebruik genomen. Voor het bankje met het ‘hart dat uit het traliewerk barst’, liggen 25 tegels. Ieder jaar wordt een nieuwe dichtregel in een steen gegraveerd. Vorig jaar is een dichtregel uit een gedicht van Lisa Brokers (leerlinge bij College de Heemlanden) hiervoor uitgekozen. Zij heeft de steen zelf onthuld en het gedicht voorgelezen op 4 mei 2020.

Heeft u een mooi gedicht geschreven over vrede en vrijheid, dat hiervoor gebruikt mag worden? Mail dat dan vóór 18 maart naar de Stichting voor Vrede en Vrijheid, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van naam en telefoonnummer.