donderdag, 29 april 2021 10:53

Tellingen broedvogels

Op 8 mei 2021 en op 16 en 29 mei  tellen vrijwilligers van de broedvogelgroep rond zonsopkomst de vogels in Nieuw Wulven.

Sinds 2009 vinden de tellingen het ene jaar in het noordelijk deel en het andere jaar in het zuidelijke deel van her bos plaats.Hierdoor is een aardig overzicht ontstaan van de ontwikkeling van de broedvogels in het gebied. De tellingen van broedvogels worden zoals altijd doorgegeven aan SOVON.

Er kunnen zich altijd nieuwe waarnemers melden, ook minder ervaren vogelaars. De vrijwilligers trekken in groepjes door Nieuw Wulven. De ene keer gaat team A, de andere keer team B. Gemiddeld wordt het bos ’s ochtends vroeg in de periode van begin maart tot half juli één keer per twee weken bezocht.

We lopen meestal in twee- of drietallen. Duur inventarisatie is circa 1,5 uur. Iedereen is welkom.Wanneer u interesse heeft in deelname, kunt u contact opnemen met Ben Hermans via telefoon: 06 – 48 959 983 of via mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Meer info op Broedvogels | Milieu Werkgroep Houten Natuur en milieu van Houten