vrijdag, 25 juni 2021 12:20

Houten heeft een regenboog-zebrapad

foto's: Petra Wolf , Peter de Vlieger foto's: Petra Wolf , Peter de Vlieger

Op 26 juni werd de laatste hand gelegd aan het regenboog-zebrapad voor de deur van Aan de Slinger. Een dag eerder mochten de initiatiefnemers meehelpen met verven.

Het regenboog-zebrapad is een gezamenlijk project geworden van van Aan de Slinger, SHINE, ‘vanHouten&co’, jongeren van Gender Sexuality Alliance (GSA) van College de Heemlanden en de gemeente Houten.

Een regenboogzebrapad is een gedeelte van de openbare weg dat voorzien is van de kleuren van de regenboogvlag.
De regenboog wordt sinds eind jaren ‘70 als symbool gebruikt voor de LHBTIQ+ gemeenschap. Naast meer tolerantie, diversiteit, acceptatie, begrip en solidariteit draagt het regenboogzebrapad ook bij aan de verkeersveiligheid in Houten. Het is met zijn gekleurde en witte strepen een officiële oversteekplaats voor de voetgangers.

Het voltallige college is 15 juni akkoord gegaan met de aanleg van het regenboogzebrapad. Met hulp van de gemeente, veel dank aan wijkcoördinator Saskia Meijer, is het regenboogzebrapad nu een feit in Houten. 

Zowel SHINE als 'vanHouten&co', College de Heemlanden en Aan de Slinger doneren een bedrag van € 100,- om mee te betalen aan de realisatie van het pad.  We hopen dat meer Houtense organisaties zich symbolisch aan het zebrapad verbinden door ook € 100,- te doneren. Zo willen we een bedrag van € 1000,- ophalen om het pad mede te financieren. Sportpunt Houten, Kunsthuis Houten, Bibliotheek Houten, middelbare school Houtens en het Houtens Muziek Collectief zijn inmiddels symbolisch partner van het regenboogzebrapad geworden. Ook geïnteresseerd? Neem contact op met Petra Wolf via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer info over de GSA -https://www.heemlanden.nl/artikel/gsa-komt-uit-de-kast  

zebra01.jpgzebra02.jpgzebra03b.jpgzebra04.jpgzebra05.jpgzebra06.jpgzebra07.jpgzebra08.jpgzebra09.jpgzebra10.jpgzebra11.jpgzebra14.jpg