woensdag, 10 april 2013 07:57

Gezocht: deelnemers voor wijkmusical Houten

"KEN IK JOU NIET ERGENS VAN?"

Ben of ken jij iemand die mee wilt spelen in een voorstelling!?

De Wijkmusical is je kans! Ga met je eigen verhaal/talent aan de slag samen met andere bewoners uit Houten.

Meld je aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Repetities voor de wijkmusical Houten

Het is woensdagavond, half acht. In de Meerkoet komen verschillende mensen binnendruppelen, jong en oud. De jongeren laten elkaar foto's zien op hun mobieltje, de volwassenen pakken een kopje koffie. Maar binnen een paar minuten zitten de jongeren en volwassenen met elkaar te praten over wat ze de afgelopen week hebben meegemaakt. De stoelen en tafels worden aan de kant geschoven, stilte en concentratie, de repetitie begint!

De spelers van de wijkmusical worden allemaal geïnterviewd over hun leven in Houten. Tijdens de repetities wordt er door middel van improvisaties en schrijfopdrachten materiaal verzameld. Herinneringen aan toen de wijk nog net gebouwd was, de mooiste plekken in Houten en ervaringen met mensen uit de buurt. Dit materiaal vormt de basis voor het script. Zo wordt scene voor scene gerepeteerd. De verschillende mensen uit de wijk komen terug in de personages gespeeld door een groep Houtenaren.

Onder leiding van regisseur Hester Hogendoorn van SHINE en Maurice Thijssen van VanHouten&Co wordt er een tijd lang hard gewerkt om eind mei een echte Houtense voorstelling op de planken te zetten. Om in de wijk te blijven zal de voorstelling plaatsvinden in Klavertje Vier.

Voor iedereen die het leuk vind om betrokken te zijn bij de tot stand komen van deze voorstelling. We zijn nog opzoek vrijwilligers die willen helpen bij de catering, het maken van de kostuums en het bouwen van het decor. Doet mee.

Voor meer informatie:

Hester Hogendoorn           Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maurice Thijssen            Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.