vrijdag, 17 september 2021 14:25

Kom jij de nieuwe statushouders in Houten helpen te integreren?

Ook in Houten worden statushouders opgevangen. Deze mensen kennen de weg nog niet in Nederland, maar willen wel graag inburgeren. Daar kan jij bij helpen! 

Statushouders zijn vluchtelingen die een (tijdelijke) verblijfsvergunning hebben gekregen. Bij ‘van Houten&co’ begeleidt de afdeling Vluchtelingenwerk statushouders, die in de gemeente Houten worden gehuisvest. Dit begint bij de bezichtiging en oplevering van de woning. Naast deze begeleiding heeft ‘van Houten&co’ een inloopspreekuur waar de statushouders gebruik van kunnen maken. Tijdens dit inloopspreekuur komen vooral korte, praktische en/of administratieve vragen aan de orde.

‘van Houten&co’ zoekt vrijwilligers, die het leuk vinden om tijdens dit spreekuur statushouders te helpen bij onder andere het invullen van eenvoudige formulieren, het telefonisch of digitaal maken van afspraken en het begrijpen van hun post. Daarnaast zullen de vrijwilligers, waar nodig, de bezichtiging en/of oplevering van de woning bijwonen. Eén van de beroepskrachten zal helpen bij het inwerken en als back-up aanwezig zijn. Dagdeel en tijd kan in overleg.
Heb jij affiniteit met de doelgroep én enige administratieve en digitale vaardigheden? Meld je dan aan! Voor meer informatie en/of  aanmelden kun je contact opnemen met Malika Saber via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..