maandag, 25 oktober 2021 21:21

Steun de Fairtrade actie voor Voedselbank

De Fairtrade werkgroep Houten voert samen met supermarkt Plus aan de Ridderborch actie voor Voedselbank Houten. Klanten van de Plus kunnen op 30 oktober fairtrade producten doneren aan de Voedselbank.

De actie wordt uitgevoerd vanwege de landelijke Fairtrade week, die van 30 oktober tot 7 november plaatsvindt. 
De Fairtrade producten zijn in de winkel duidelijk zichtbaar uitgestald en herkenbaar aan het Fairtrade logo. De Voedselbank heeft vooral behoefte aan fairtrade koffie, thee, rijst  en chocolade broodbeleg.  Fairtrade producten zijn niet persé duurder dan andere producten. Veel producten van het huismerk van Plus zijn ook fairtrade. Bijvoorbeeld Plus-huismerk koffie, thee, rijst, chocolade repen en hagelslag en bananen.

Fairtrade week In de Fairtrade week vraagt de Fairtrade werkgroep Houten extra aandacht voor fairtrade producten. Deze zijn op een eerlijke en duurzame manier gemaakt. Hiermee zorgen we ervoor dat boeren en kleine producenten een fatsoenlijk inkomen kunnen verdienen en het milieu niet verder wordt belast. We werken zo aan een betere toekomst voor veel mensen met een marginaal bestaan. 

Met deze speciale actie helpen we niet alleen arme boeren in ontwikkelingslanden, maar ook mensen in Houten die het moeilijk hebben en steun nodig hebben van de Voedselbank.