maandag, 06 december 2021 20:29

Jongerenwerk geeft voorlichtingslessen over jonge mantelzorgers op middelbare scholen

Deze weken bezoekt het Jongerenwerk van ‘van Houten&co’ de middelbare scholen in Houten om aan de 2e klassers (en op de Heemlanden de 1e klassers) voorlichtingslessen te geven over Jonge Mantelzorgers. Eén op de vier kinderen is een jonge mantelzorger, maar er wordt nog niet veel over gepraat.

Daphne van Dijk, jongerenwerker: “Door voorlichtingslessen te geven op de middelbare scholen willen wij bekendheid en begrip creëren. We bieden een opening in de klas om verhalen te delen en het taboe te doorbreken. Deze kinderen verdienen dit en hebben behoefte aan steun van klasgenoten en vrienden. We doen dit door te vertellen wat het inhoudt om voor een zieke moeder, vader of broer of zus te zorgen. We tonen filmpjes en laten de leerlingen opdrachten doen.”

Het Jongerenwerk organiseert meerdere keren per jaar activiteiten voor jonge mantelzorgers in de leeftijd van 10 tot 23 jaar uit de gemeente Houten. Activiteiten waarbij ze ander jonge mantelzorgers ontmoeten en met lotgenoten een leuke activiteit ondernemen. De eerstvolgende activiteit staat gepland in de kerstvakantie op woensdag 29 december, waarbij ze mee kunnen doen aan de VR-Experience, in samenwerking met Sportpunt Houten, met als afsluiting een gezellige kerstlunch.

Meer informatie over het Jongerenwerk en de activiteiten voor jonge mantelzorgers vind je op www.vanhoutenenco.nl.

Heb je vragen of wil je je graag aanmelden? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Wil je een keer een afspraak maken met een jongerenwerker? Ook dan kun je ons mailen!