vrijdag, 10 december 2021 16:54

Vrijwilligers gezocht voor de Liniepont

Centraal tussen de grote rivieren in Gelderland ligt het Rivierengebied. Uit®waarde ontwikkelt, exploiteert en onderhoudt de toeristische en dagrecreatieve infrastructuur in het Rivierengebied. Zo zorgt Uit®waarde er met diverse pontjes voor dat wandelaars en fietsers snel en veilig van de ene naar de andere oever worden overgezet op de Maas, Waal, Linge, Lek en Neder-Rijn.

Eén van deze pontjes is de Liniepont, die vaart over de Lek tussen Werk aan het Spoel, Fort Everdingen en Werk aan de Groeneweg. In 2021 heeft de Liniepont 5.075 personen overgezet. Uit®waarde zoekt voor de Liniepont, maar ook voor haar 9 andere pontjes, nog vrijwilligers. Heb je een Groot Vaarbewijs of Rijnpatent? Kom dan gezellig varen op één van de Waalveren. De pontjes van Uit®waarde varen een zomerdienst van april/mei tot en met september. Je krijgt een vrijwilligersvergoeding.

Belangstellenden kunnen contact opnemen via de mail met Ellen van der Burg.  Het emailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.