maandag, 20 december 2021 22:25

Koop de sterrenkoekjes van Koen voor het goede doel!

Radio 538 - Missie 538 Radio 538 - Missie 538

Radio 538 zet zich van 17 tot en met 24 december met 12 missies in voor verschillende goede doelen. Luisteraars kunnen in ruil voor een donatie een plaat aanvragen, en vanuit het hele land worden acties opgezet om geld op te halen. Zo ook door de 8-jarige Koen van der Veen uit ’t Goy.

Koen bakt sterrenkoekjes en verkoopt deze in de buurt voor Stichting Babyspullen. Klik HIER om Koen te steunen.

Reporter Iris Enthoven ging op bezoek bij Koen: Klik HIER voor de video
Daar ontstond het idee om alle kinderen en ouders die gedwongen thuiszitten door de vervroegde kerstvakantie op te roepen om net als Koen koekjes te gaan bakken en (coronaproof) te verkopen aan de buren. 

Het bijzondere is dat Koen vorig jaar een soortgelijke actie voerde. Koen had een adventskalender op zijn kamer hangen, waar een cadeautje van € 10,- inzat. Wat hij daarmee wilde doen? Daar hoefde hij niet lang over na te denken! Hij ging naar de supermarkt en kocht met dat tientje alle ingrediënten voor een appeltaart. Appeltjes, bakmeel, roomboter, kaneel: alles zat in zijn mandje. Zijn idee hierbij was om de appeltaart te verkopen voor € 100,- zodat hij dat geld kon doneren aan Missie 538. Radio 538 vond dit verhaal zo aandoenlijk dat ze besloten langs te gaan om zijn appeltaart te promoten. Uiteindelijk werd de taart verkocht voor maar liefst € 675,-. En wat bleek? De 538-luisteraar die de taart voor dat bedrag kocht, was zijn eigen buurvrouw! Dit jaar duikt Koen dus weer de keuken in. Niet voor appeltaarten, maar voor koekjes. 
Inmiddels heeft ook meester patissier Robèrt van Beckhoven zijn recept voor de lekkerste zandkoekjes met Nederland gedeeld:  Klik HIER voor het recept 

Iedereen die zich wil aansluiten bij de grootste koekjesbak-actie van Nederland, kan dat hier doen: https://www.538.nl/missie-538/doe-jij-mee-met-de-grootste-koekjesbak-actie-van-nederland
Luisteraars kunnen in ruil voor een donatie een plaat aanvragen, bekende vrienden van het station komen langs om hun steentje bij te dragen en vanuit het hele land worden acties opgezet om geld op te halen.

Missie 538Radio 538 komt van 17 tot en met 24 december met een tweede editie van Missie 538 in actie. Het radiostation gelooft erin dat we met elkaar een groot verschil kunnen en moeten maken en probeert daarom in de week voor kerst zoveel mogelijk missies voor verschillende goede doelen te volbrengen. 
Missie 538 is van 17 tot en met 24 december live te volgen via Radio 538, TV 538, 538.nl, de social media kanalen en SBS6 (dagelijks van 14.00 uur tot 16.00 uur en op de finaledag tot 17.00 uur).