vrijdag, 21 januari 2022 12:42

Meld je aan als interview-vrijwilliger Houten Ontmoet 80 Plus

Vind je het leuk om in gesprek te gaan met ouderen om te horen wat hen bezighoudt? Beschik je over een warm hart en een luisterend oor? Dan komen we graag met jou in contact! Sinds 1 januari is, namens het netwerk ‘Houten voor Houten’, het project Houten Ontmoet van start gegaan.

Het project wordt ingezet om met ouderen (80-plus) in gesprek te gaan over hoe zij de corona pandemie ervaren (hebben) en wat hen bezighoudt in deze fase van hun leven. Vind je het leuk om in gesprek te gaan met ouderen om te horen wat hen bezighoudt? Beschik je over een warm hart en een luisterend oor? Dan komen we graag met jou in contact! Sinds 1 januari is, namens het netwerk ‘Houten voor Houten’, het project Houten Ontmoet van start gegaan. Het project wordt ingezet om met ouderen (80-plus) in gesprek te gaan over hoe zij de corona pandemie ervaren (hebben) en wat hen bezighoudt in deze fase van hun leven. 

Het netwerk ‘Houten voor Houten’ is in coronatijd ontstaan als netwerk van bewoners, kerken en maatschappelijke organisaties in de gemeente Houten. Het brengt mensen samen die hulp bieden en die hulp vragen. We merken dat de coronapandemie een behoorlijke impact heeft gehad op het leven van mensen en dat dat gezien de laatste ontwikkelingen rond corona nog niet voorbij is. Wat dat betekent voor de ouderen die zelfstandig thuiswonen, is een vraag waar we in het project Houten Ontmoet meer zicht op willen krijgen. 

De komende tijd werkt Houten voor Houten samen om ouderen (80+) thuis te bezoeken voor een eenmalig diepgaand gesprek over wat hen bezighoudt. Door naar hen te luisteren willen wij erachter komen hoe het met hen gaat en wat er voor hen toe doet in deze fase in hun leven. Ook brengen we onze mogelijkheden tot ondersteuning in beeld en  we wat we eventueel nog meer kunnen betekenen op het gebied van welzijn en zingeving. 

‘Houten voor Houten’ komt graag in contact met mensen die als vrijwilliger een aantal huisbezoeken bij ouderen willen doen. Mensen die een voorkeur hebben voor diepgang in gesprekken en werken vanuit hun hart. Je wordt hierbij ondersteund door de coördinator en krijgt voorafgaand aan de gesprekken een korte training. Het werk is flexibel te organiseren en goed te combineren met andere werkzaamheden.

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden? Neem contact op met Anne den Haan, coördinator namens ‘van Houten&co’, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 030-7001500.