zaterdag, 29 januari 2022 13:26

Vrijwilliger gezocht als begeleidster bij De Verteltas

De Verteltas is een project van ‘van Houten&co’. Sinds 2010 komt in Wijkwerkplaats de Meerkoet aan de Meerkoetweide iedere maandagochtend een groep van 13 vrouwen samen voor het maken van Verteltassen. De groep wordt begeleid door 2 vrijwilligsters.  ‘van Houten&co’ is op zoek naar een nieuwe begeleidster.

Het is een gemengde groep vrouwen wat betreft cultuur en achtergrond, met als overeenkomst dat ze het allemaal leuk vinden om creatief bezig te zijn. Ze komen met dit project onder de mensen, als eerste stap gericht op het (weer) meedoen in de maatschappij en ook zij kunnen de Verteltas gebruiken om de Nederlandse taal te leren. Een leuke groep vrouwen die elkaar steunt en helpt indien nodig. 

De Verteltassen worden gebruikt door de voorlezers van de Voorleesexpress, een initiatief van Bibliotheek Lek & IJssel. De tassen zijn een hulpmiddel om kinderen enthousiast te maken voor lezen van boeken en het leren van de taal. Naar aanleiding van een prentenboek (vaak met een thema) wordt de tas met spelmaterialen gemaakt. De spelmaterialen kunnen gebruikt worden bij het voorlezen van het boek. De thema’s sluiten goed aan bij de doelgroep peuters en kleuters.
‘van Houten&co’ is op zoek naar een vrijwilligster die het leuk vindt om met vrouwen met verschillende culturele achtergronden om te gaan én om met handwerken bezig te zijn en dit ook graag aan anderen wil overdragen. Bij het ontwerpen van de verteltassen, samen met de groep vrouwen, kun je veel van je creativiteit kwijt. Goed kunnen samenwerken is een pré.

Ben je iedere maandagochtend beschikbaar van 8.45 tot 11.15 uur (de schoolvakanties uitgezonderd)? Reageer dan uiterlijk 15 februari door een mail te sturen naar Annekee Bosveld, opbouwwerker bij ‘van Houten&co’: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..