dinsdag, 08 februari 2022 11:52

Hidde en Fem winnen Houtense Voorleeswedstrijd

Hidde van Rooijen van de Van Harte School en Fem Huizinga van De Fontein hebben maandag 7 februari de Houtense voorleeswedstrijd gewonnen. Aan deze online voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd, die werd georganiseerd door de Bibliotheek Lek & IJssel, deden zeven schoolkampioenen mee. De winnaars gaan door naar de regiofinale. 

De jury, bestaande uit Kees van Dalen (wethouder gemeente Houten), Kristel Peters (docent College de Heemlanden) en Angelique Voulon (Bruna Het Rond), had de moeilijke taak om uit de zeven voorleeskanjers twee winnaars aan te wijzen. Hidde van Rooijen en Fem Huizinga werden uiteindelijk de winnaars.

Hidde las voor uit ‘De Griezelbus’ van Paul van Loon. Volgens de jury had Hidde voorgelezen in een mooie setting in de klas. Het was gaaf om naar hem te luisteren; de jury wilde heel graag weten hoe het verhaal afliep. Ze voelden zich als luisteraars enorm betrokken bij het lezen.
Fem las voor uit ‘De Gorgels’ van Jochem Meijer. Zij zat thuis in quarantaine, maar haar klas had een mooi spandoek voor haar gemaakt. Volgens de jury las Fem rustig voor en kon je er mooi bij wegdromen. Ze zagen het verhaal helemaal voor zich. 

Op dinsdag 22 maart verdedigen Hidde en Fem de Houtense eer in de regiofinale voor Lek & IJssel