zondag, 20 maart 2022 09:43

Houten speelt mee in het NK Tegelwippen

De aftrap is op 26 maart met Houtense BIJzaken op het Rond. Zeker 100 Nederlandse gemeenten treffen elkaar vanaf 21 maart in het jaarlijkse NK Tegelwippen. Welke gemeente wipt de meeste tegels en maakt plaats voor groen?

Het kampioenschap draait niet alleen om rivaliteit, maar heeft een hoger, gemeenschappelijk doel. Geveltuinen, bloemperken en tuinen met beplanting − in plaats van stenen − zorgen voor betere afwatering, een lagere temperatuur tijdens hittegolven en meer biodiversiteit. Bovendien is een groene leefomgeving goed voor onze gemoedstoestand. 

In samenwerking met Houtense BIJzaken trapt de gemeente Houten het NK Tegelwippen af op 26 maart op het Rond. Houtense BIJzaken deelt tussen 10 en 14 uur op Het Rond een gratis boom uit. Op vertoon van een foto van 1 of meerdere gewipte tegels uit uw tuin, krijgt u een boompje mee. Let op: dit mogen alleen tegels uit uw tuin zijn en niet uit de openbare ruimte. De gewipte tegel(s) kunt u kwijt in een big bag bij het busstation op de Molenzoom.
De boompjes hebben een klein formaat en kunnen per fiets vervoerd worden. Er is keuze uit de soorten: Hazelaar, Meidoorn, Liguster, Wilde mispel, Vogelkers, Wegedoorn, Vuilboom, Zwarte Bes, Vlier, Gelderse Roos of Zoete Kers. Hiervoor geldt: zolang de voorraad strekt.
Vergeet niet om het aantal gewipte tegels te melden op Tegelstand 2021 - NK Tegelwippen (nk-tegelwippen.nl)