vrijdag, 15 april 2022 14:36

Vrijwilligers ontmoeten 80-plussers

Veel Houtense 80-plussers die nog zelfstandig wonen, redden zich nog prima. Ze hebben contacten in de buurt en voldoende bezigheden om de dag mee door te komen. Er zijn daarnaast ook ouderen, voor wie de dagen lang duren. Soms kunnen ze door lichamelijke beperkingen niet meer zo goed naar buiten en raken ze sociaal geïsoleerd.

Met een luisterend oor en een beetje hulp is daar vaak wat aan te doen. Daarom is het project Houten Ontmoet van start gegaan. Het project wordt ingezet om met ouderen (80-plus) in gesprek te gaan over hoe het met hun gaat en wat hen bezighoudt in deze fase van hun leven.

Vrijwilligers zetten ouderen op het spoor
In februari is een groep van 18 vrijwilligers gestart met het bezoeken van zelfstandig wonende 80-plussers in het Centrum van Houten. Ze gaan in gesprek om te horen hoe het met hen gaat en wat hen bezighoudt in deze fase van het leven. 

Project Houten Ontmoet
De project Houten Ontmoet is geïnitieerd door de netwerkgroep HoutenvoorHouten, samen met Gemeente Houten. Het netwerk ‘Houten voor Houten’ is in coronatijd ontstaan als netwerk van bewoners, kerken en maatschappelijke organisaties in de gemeente Houten. De bezoeken worden sinds 1 februari uitgevoerd door een groep vrijwilligers. Voor meer informatie kun je mailen naar Anne den Haan (coördinator Houten Ontmoet bij ‘van Houten&co’) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..