vrijdag, 20 mei 2022 13:40

Aanleg glasvezelnetwerk van start in ‘t Goy, Schalkwijk & Tull en ‘t Waal

Credits: DELTA Netwerk Credits: DELTA Netwerk

Woensdag 18 mei 2022 hebben wethouder Hilde de Groot van gemeente Houten, Jos van der Klauw van DELTA Netwerk en Bas Hollenberg en Russell Crye van aannemer Circet samen de eerste schop in de grond gezet in Schalkwijk. Hiermee is het officiële startsein gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in de dorpen ’t Goy, Schalkwijk & Tull en ’t Waal van gemeente Houten.

De aanleg van het glasvezelnetwerk wordt uitgevoerd door aannemer Circet Nederland, waarbij zij ervoor zorgen dat inwoners zo min mogelijk last van de werkzaamheden ondervinden. Russell Crye, commercieel directeur Circet Benelux legt uit: ”We zijn onlangs begonnen met het schouwen van de huizen, waarbij de plaatsing van de aansluiting in huis wordt bepaald. Vandaag starten de graafwerkzaamheden in Tull en ’t Waal en daarna volgt Schalkwijk. Vervolgens gaan we door naar ’t Goy, boven het Amsterdam-Rijn kanaal. In totaal is het 28 kilometer aan graafwerk. Als het volgens planning verloopt worden in najaar van 2022 de bijna 1300 adressen aangesloten op het glasvezelnetwerk.”

Alle woningen worden voorbereid op het netwerk van de toekomst. De aansluiting in de meterkast is geheel kosteloos en vrijblijvend. En pas als men voor een abonnement kiest, gaat men betalen voor de diensten over het netwerk.

Belangstelling voor glasvezel?  Inwoners die belangstelling hebben voor de gratis huisaansluiting kunnen een afspraak maken met de aannemer op werkdagen tussen 08:00 tot 16:30 uur. De aannemer is bereikbaar via 088 - 18 18 191 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Inwoners die belangstelling hebben voor een glasvezelabonnement, kunnen zich aanmelden via www.deltanetwerk.nl