dinsdag, 24 mei 2022 14:51

van Houten&co’ zoekt vrijwilligers voor de hulp aan statushouders/vluchtelingen

Heb jij affiniteit met vluchtelingen in Houten en wil je deze mensen ondersteunen? ‘van Houten&co’ is op zoek naar vrijwilligers die kunnen helpen bij de begeleiding van deze mensen.

Statushouders zijn vluchtelingen die een (tijdelijke) verblijfsvergunning hebben gekregen. De statushouders worden begeleid bij de oplevering van hun woning en alle andere praktische zaken rondom de huisvesting. Ze kunnen een jaar lang gebruik maken van het spreekuur bij ‘van Houten&co’ voor vragen, hulp bij het invullen van formulieren, het telefonisch of digitaal afspraken maken of het begrijpen van hun post. 

‘van Houten&co’ is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om één keer per maand een nieuwe statushouder te begeleiden tijdens de woningoplevering en wekelijks of om de week het spreekuur willen draaien.
De woningopleveringen vinden meestal tijdens een ochtend plaats en omvatten de volgende taken:
- Statushouder opwachten op het station.
- Samen naar de woningoplevering, waarbij ook Viveste aanwezig is
- Statushouder begeleiden naar het kantoor van ‘van Houten&co’
- De weg wijzen of samen langs de tweedehandswinkel

Het spreekuur is iedere maandag- en vrijdagochtend van 10.00 uur tot 11.00 uur. Eén van de beroepskrachten is aanwezig om, indien nodig, ondersteuning te bieden. Het is handig als je wat Engels spreekt en administratief en digitaal vaardig bent.
Voor meer informatie en/of aanmelden kun je een e-mail sturen naar Marleen Nelemans, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met 030-7001500.