maandag, 04 juli 2022 19:39

Basisschool De Zonnewijzer haalt geld op voor kinderen van Oekraïense vluchtelingen

Al in maart/april werd er door de kinderen van groep 8 en de Leerlingenraad van basisschool De Zonnewijzer het idee geïnitieerd om een Activiteitenmarkt te organiseren om geld op te halen voor de kinderen van Oekraïense vluchtelingen. Dat geld is gedoneerd aan ‘van Houten&co’, die betrokken is bij de opvang en huisvesting van deze mensen. Donderdag 30 juni werd door de burgemeester de cheque in ontvangst genomen.

De markt vond plaats op 20 april jl. De hele school was betrokken bij de voorbereidingen. De kleuters maakten bijvoorbeeld slingers om het plein mee te versieren, de groepen 3 en 4 maakten posters en groepen 5 t/m 8 stonden op de markt met een kraam. Er was van alles te koop, van cupcakes tot wafels en pannenkoeken. Er konden nagels gelakt worden, geluisterd worden naar een viooloptreden, er waren circusacts en nog veel meer leuke activiteiten, die door de kinderen zelf bedacht waren.
De kinderen kwamen op het idee voor dit doel van het opgehaalde geld, omdat hun eigen schoolplein vernieuwd wordt, dat gunnen zij deze kinderen ook: een leuk speeltoestel bij de opvanglocaties waar zij in juli gehuisvest gaan worden: Merantihout en in de Vuurtoren. 
Het geld is inmiddels in ontvangst genomen door ‘van Houten&co’. Zij zullen zorgen dat met het geld een mooi speeltoestel gekocht wordt.