maandag, 24 oktober 2022 20:11

Fairtrade actie voor Voedselbank

De Fairtrade werkgroep Houten en Wereldwinkel Houten voeren actie voor de Voedselbank Houten tijdens de landelijke Fairtrade week van 29 oktober tot 6 november. De werkgroep voert de actie samen met supermarkt Jumbo van Essen aan de Odijkseweg uit op zaterdag 5 november.

Klanten van de Jumbo kunnen op die dag fairtrade producten doneren aan de Voedselbank. Veel producten van het huismerk van Jumbo zijn fairtrade. Bijvoorbeeld Jumbo-huismerk koffie, thee, rijst, chocolade repen en hagelslag. 

De Wereldwinkel voert de hele week actie en biedt fairtrade producten en pakketjes aan, die aan de Voedselbank gedoneerd kunnen worden. De Fairtrade producten zijn in de winkel duidelijk zichtbaar uitgesteld en herkenbaar aan het Fairtrade logo. De Voedselbank heeft vooral behoefte aan fairtrade koffie, thee, rijst  en chocolade broodbeleg.  

Met deze speciale actie helpen we niet alleen arme boeren en producenten in ontwikkelingslanden, maar ook mensen in Houten die het moeilijk hebben en steun nodig hebben van de Voedselbank.