woensdag, 28 december 2022 16:30

Ruim 1.000 bezoekers voor kerstvoorstelling ‘Als het doek valt’

foto Hans Hordijk foto Hans Hordijk

De feestdagen zijn in Houten door ruim 1.000 bezoekers geheel in stijl ingeluid met een bezoek aan de originele kerstproductie ‘Als het doek valt’. Ruim zestig Houtense talenten stonden van 21 tot en met 24 december op het podium van Aan de Slinger en lieten het publiek genieten van een voorstelling met muziek, persoonlijke verhalen en een flinke dot humor. 

Arjen Berendse, directeur van Aan de Slinger: “Het was een feest om vijf maal deze mooie en indrukwekkende muziektheatervoorstelling op ons podium te presenteren. Met ontzettend enthousiaste spelers, zangers en muzikanten onder de bezielende leiding van regisseur Sophie Plekker. De vitaliteit spatte ervan af. En vergeet het sociale aspect niet, vriendschappen worden hier geboren!”

Na vijf shows is het nu tijd om bij te komen voor alle medewerkers en spelers. Sinds september hebben ze gerepeteerd, en daar kwamen zeker ook wat lange zondagen bij kijken wanneer er ensemble repetities waren voor alle spelers. "Het was vermoeiend en tegelijkertijd geeft het zeer veel energie," aldus Jos, een van de koorleden. "We zijn als drie groepen met het repeteren begonnen en hebben er samen een geheel van gemaakt. Boodschappen doen zal voortaan iets langer duren, door alle nieuwe mensen die ik heb leren kennen!" Karen van de Bigband: "We kijken terug op een voorstelling die gegroeid is, een met een krachtige kerstgedachte".Na vijf shows is het nu tijd om bij te komen voor alle medewerkers en spelers. Sinds september hebben ze gerepeteerd, en daar kwamen zeker ook wat lange zondagen bij kijken wanneer er ensemble repetities waren voor alle spelers. "Het was vermoeiend en tegelijkertijd geeft het zeer veel energie," aldus Jos, een van de koorleden. "We zijn als drie groepen met het repeteren begonnen en hebben er samen een geheel van gemaakt. Boodschappen doen zal voortaan iets langer duren, door alle nieuwe mensen die ik heb leren kennen!" Karen van de Bigband: "We kijken terug op een voorstelling die gegroeid is, een met een krachtige kerstgedachte".

‘Als het doek valt’ is tot stand gekomen door een samenwerking van Aan de Slinger, stichting Jazz Houten en de Castellum Singers. Het is de derde eigen kerstproductie van Aan de Slinger.