donderdag, 09 februari 2023 13:26

Help mee padden en kikkers overzetten

Elk jaar in maart en april komt de padden- en kikkertrek op gang. Daarbij overlijdt onderweg een deel van de dieren. Ze worden aangereden door het verkeer of raken vast in een straat- of brandgangput. Help jij samen met de vrijwilligers van de Houtense paddenwerkgroep mee om dit te voorkomen?

Om dit dierenleed te voorkomen, speuren vrijwilligers van de Houtense paddengroep direct na zonsondergang de fietspaden en ander bekende plekken in de wijken af. We zoeken vooral tussen half maart en half april langs het Imkerspad, Kooikerspad en de aanliggend wijken, maar ook bij De Veste en de Houtensewetering. Wanneer er meer mensen beschikbaar zijn, worden ook andere gebieden gecontroleerd. Iedere vrijwilliger bewaakt een eigen stuk en er is alleen actie nodig zodra het weer daarvoor aanleiding geeft: zachte temperaturen en vochtig weer. 

Wil je hier hulp bij of informatie over, stuur dan een e-mail naar Tanja Franscoise via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 
Tevens houden we een informatieavond op 22 februari, iedereen is welkom om daarbij aan te sluiten. Ook hiervoor kun je je opgeven bij Tanja.