dinsdag, 18 april 2023 13:36

Het Sociaal Plein van start

Dinsdag 11 april was de aftrap voor het Sociaal Plein. Iedere dinsdag -, woensdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur kunt u hier, als inwoner van Houten, naartoe gaan met vragen over wonen, zorg, welzijn, werk en geldzaken.

Sociaal Plein Houten is te vinden in het Huis van Houten waar ook de bibliotheek is, Onderdoor 158/160.

Wat is het Sociaal Plein?
Bij het Sociaal Plein vindt u verschillende organisaties. Medewerkers van ‘van Houten&co’, de Bibliotheek Lek & IJssel, Sociaal Team en CJG, de WIL en Houtense Werktafel zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Hebt u vragen over bijvoorbeeld wonen, welzijn en werk? Deze kunt u hier stellen. Samen zorgen de medewerkers van de organisaties voor een oplossing of antwoord op uw vraag. Hebt u meer nodig dan informatie en advies? Dan kan de medewerker van het Sociaal Plein u in contact brengen met allerlei organisaties die hulp en ondersteuning bieden.

Informatiepunt Digitale Overheid
Op het Sociaal Plein vindt u ook het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Bij het IDO kunt u vragen stellen over DigiD, belastingen en toeslagen, zorg, verkeersboetes, de werkmap van het UWV, het verlengen van rijbewijs, AOW, inburgering, studiefinanciering en nog veel meer. Wilt u wat meer weten over werken op de computer? Bij het IDO vertellen ze u meer over de gratis computercursussen die de Bibliotheek aanbiedt.

Meer informatie is ook te vinden op www.sociaalpleinhouten.nl.Meer informatie is ook te vinden op www.sociaalpleinhouten.nl.