vrijdag, 13 oktober 2023 17:52

Word OV-ambassadeur!

Heeft u affiniteit met het openbaar vervoer en zet u zich graag in voor andere mensen? Kunt u uitleg geven over het openbaar vervoer? ‘Doe mee met het OV’ zoekt inwoners uit de regio’s Zuid Oost Utrecht en Lekstroom  die zich hier als vrijwillig OV-ambassadeur voor in willen zetten.

OV-ambassadeurs geven uitleg over het openbaar vervoer aan iedereen voor wie reizen met het openbaar vervoer niet vanzelfsprekend is. Tijdens een inloopspreekuur of een informatiebijeenkomst beantwoorden OV-ambassadeurs ook specifieke vragen over bijvoorbeeld de OV-chipkaart, het uitstippelen van een reis, het reizen met korting, de kaartautomaat en het in-en uitchecken. Op deze manier helpen OV-ambassadeurs mensen op weg in het openbaar vervoer.Naast informatieve activiteiten organiseren OV-ambassadeurs ook proefreisjes.

Zo kunnen mensen ervaren hoe het is om daadwerkelijk met het openbaar vervoer te reizen. OV-ambassadeurs nemen de reizigers aan de hand mee en laten zien waar alles te vinden is, hoe een kaartautomaat werkt en hoe zij kunnen in- en uitchecken.

Er zijn al OV-ambassadeurs actief in de regio Eemland en binnenkort ook in de regio Zuid Oost Utrecht en Regio Lekstroom met verschillende activiteiten. Voor de regio’s ZOU en Lekstroom zoeken wij OV-ambassadeurs.

U kunt zelf aangeven welke activiteiten u zou willen uitvoeren en hoeveel tijd u wilt besteden als OV-ambassadeur. Als richtlijn geldt een minimum tijdsbesteding van 3 dagdelen per maand. OV-ambassadeur is een vrijwilligersfunctie, uiteraard worden reis- en overige kosten vergoed.  

Mogen we u als nieuwe collega begroeten?
Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. stel uw vraag door te bellen naar 038 – 45 40 130. We staan u graag te woord.