zaterdag, 23 december 2023 16:05

Plantenwerkgroep in oprichting

De Milieuwerkgroep Houten kent veel prachtige werkgroepen die allerlei waardevolle zaken ondernemen, maar een plantenwerkgroep was daar nog niet bij. Ben jij een enthousiaste plantenliefhebber? Dan onderzoeken we graag samen met jou of zo’n werkgroep voorziet in een behoefte en welke activiteiten die werkgroep dan zoal zou kunnen ondernemen.

Natuurlijk gebeurt er al veel op het gebied van biodiversiteit in de bestaande werkgroepen. Als plantenwerkgroep zullen we daar waar nodig de samenwerking opzoeken en kennis delen. De interesse bij de andere werkgroepen is echter vooral gericht op het stimuleren van de diverse dierenpopulaties en richt zich bijvoorbeeld niet op het inventariseren van planten, het bevorderen van de natuurlijke ecologische ontwikkeling of het enthousiasmeren van de Houtenaar over de rijke flora die we hebben in en rond Houten.

Een eerste project zou bijvoorbeeld kunnen bestaan uit het inventariseren van de begroeiing van polder de Hoon. Dat is voor het laatst gebeurd in 2018 en zowel voor de weidevogelwerkgroep als voor de gemeente is het interessant om te weten welke invloed het nieuwe beheer daar heeft gehad voor het hele gebied.

Zijn dat zaken waarvoor jij belangstelling hebt en wil je meedenken over de invulling van een werkgroep die inhoud gaat geven aan dergelijke activiteiten? Kom dan op 23 januari om 19:30 uur naar NME-ruimte aan de Keercamp (tegenover de Kinderboerderij). Dan zetten we er samen onder het genot van een kop koffie een mooie boom over op, en kunnen we hopelijk de aftrap maken voor een nieuwe, bloeiende werkgroep.

Aanmelden of vragen stellen kan bij Inge Piena, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Aanmelden wordt gewaardeerd, maar is geen vereiste.