donderdag, 15 februari 2024 14:53

Aanleg van 2 visbossen door Moree

foto's Peter de Vlieger foto's Peter de Vlieger

Op 15 februari 2024 werd door Moree in samenwerking met de gemeente Houten 2 visbossen aangelegd in de watergang bij de Rede ter hoogte van Sleepboot 11a en Zeilschip 20b. 

Het doel hiervan is de biodiversiteit te bevorderen ten gunste voor de vissen en voor de sportvissers. En tevens een bijdrage te leveren aan de sustainable development goals van de gemeente Houten.
De aanleg van deze visbossen is een van de projecten die gezamenlijk wordt gerealiseerd. Drie deelnemers van het On Stage project hadden deze dag een "Doe Dag", waarbij ze meeliepen, meekijkten en meededen.  

Een vissenbos bestaat uit een dubbele rij palen die is opgevuld met takken. Bovenop komen kokosrollen te liggen waar flora op kan groeien. Tussen de takken ontstaan holtes waarin vis zich kan verschuilen. Kleine holtes bieden vooral beschutting voor jonge vis, terwijl grotere vis zich beter tussen dikkere takken en in grotere holtes kan verschuilen. Vissen vinden in en rondom vissenbossen ook veel voedsel. Daarbij dienen de bossen als paaigebied.

VISBOS_01s.JPGVISBOS_02s.JPGVISBOS_03s.JPGVISBOS_04s.JPGVISBOS_05s.JPGVISBOS_06s.JPGVISBOS_07s.JPGVISBOS_08s.JPGVISBOS_09s.JPGVISBOS_10s.JPGVISBOS_11s.JPGVISBOS_12s.JPGVISBOS_13s.jpg