maandag, 11 maart 2024 08:36

Ronde van Houten

De Ronde van Houten gaat van start! Denk je mee over hoe Houten écht Houten blijft met minder geld?

De gemeente moet de komende jaren belangrijke keuzes maken in haar begrotingen. Dit komt onder andere door de effecten van hoge inflatie, de stijgende rente en omdat we nog niet weten welke bijdrage we van het Rijk krijgen vanuit het gemeentefonds.

Samen keuzes maken voor de toekomst van Houten

We gaan samen zorgen dat Houten haar unieke DNA behoudt. Er zullen keuzes gemaakt worden die merkbaar zijn in het dagelijks leven van alle Houtenaren. Denk hierbij aan de zorg voor kwetsbare groepen of gemeentelijk onderhoud van groen en wegen. Dit zijn geen gemakkelijke keuzes. Omdat dit ons allemaal aangaat, willen we samen met jou bepalen waar we ons geld aan uitgeven.

In vijf stappen werken we toe naar een begroting

We werken momenteel (stap 1) aan de voorbereidingen voor de Ronde van Houten. Ook staan we op de markt en in Castellum om de eerste reacties op te halen. Je kunt ook je eerste reactie geven via een online vragenlijst.

In stap 2 (april en mei) maken we een gespreksronde door de hele gemeente. Waar en wanneer we bij jou in de buurt langskomen, communiceren we binnenkort. De overige stappen worden hiernaast toegelicht.

Samen maken en houden we een sterke gemeente! Doe je met ons mee?

Hoe kunnen inwoners, ondernemers en organisaties meedenken?

We gebruiken een combinatie van online en offline middelen en gaan zowel in de diepte als de breedte in. Bijvoorbeeld via straatgesprekken, bijeenkomsten of online vragenlijsten. Zo bereiken we een grote en diverse groep inwoners, ondernemers en belanghebbenden.

Van elke participatiemoment maken we een verslag. Dit nemen we op in het participatielogboek. We delen het participatielogboek via deze website na de eerste gesprekken op straat van 21 maart.

Word jij onderdeel van de kopgroep?

Met een groep enthousiaste koplopers uit alle dorpen en wijken komen we op verschillende momenten samen om na te denken over de financiële keuzes. Kom jij bij de kopgroep? Meld je aan door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Dan sturen we je meer informatie en een uitnodiging voor de eerste bijeenkomst.