zondag, 28 april 2024 09:34

Praat mee: het centrum van Houten wordt vernieuwd

In het nieuws was te lezen dat de leegstand in het centrum van Houten groot is. Dat klopt, omdat veel van die lege winkels een andere functie gaan krijgen. Het nieuwe winkelgebied (grofweg van de Jumbo (spoorhaag) en de Vershof tot aan het overdekte winkelcentrum Het Rond (Stellingmolen)) krijgt steeds meer vorm.

Daarom is het nu hoog tijd om over het andere deel van het centrum, waar de winkels dus verdwijnen, na te denken. Dat doen we ook. Zo onderzoeken we hoe we het centrum geschikt kunnen maken voor een gemixte samenstelling van winkels, zorg, werklocaties en wonen.

Van leegstand naar leefbaar

We streven naar een aantrekkelijk, vitaal centrum voor inwoners, ondernemers en bezoekers van het centrum. Het centrum moet ook levendig zijn met voldoende winkels, werklocaties, horeca en andere (zorg)voorzieningen. Dus ook met het behoud van de gezellige markt, de fijne bibliotheek, onze mooie bioscoop en de goed bezochte evenementen. Ook willen we het centrum graag versterken met meer groen of andere recreatiemogelijkheden. Zodat het gehele centrum aantrekkelijk is (en blijft!) om te verblijven, te wonen en te werken.

Waarvoor ga jij naar het centrum in Houten?

Om een nieuwe visie te maken voor het centrum, hebben we inspiratie nodig van de Houtenaren zelf. Wij zijn benieuwd wat u belangrijk vindt voor een levendig woon- verblijf- en winkelcentrum. Waar ziet u kansen en wat zijn eventuele aandachtspunten?

Deel je ideeën en vul de enquête in

Het is de hoogste tijd om daar binnenkort met elkaar over in gesprek te gaan. Dat gesprek gaan we vanaf medio april met elkaar voeren. Dit betekent dat u uw ideeën, aandachtspunten en wensen kunt laten weten via een enquête op participatieplatform houtenpraatmee.nl.  Ook organiseren we in de maanden april, mei en juni verschillende ontmoetingen op verschillende plekken. Waar en wanneer? Dat maken we bekend op de pagina van het gemeentenieuws, via social media en www.houtenpraatmee.nl

Houten Praat Mee notificaties

Als u de pagina op houtenpraatmee.nl volgt (knop recht bovenaan), ontvangt u automatisch een e-mail bij nieuws.